CSV+Covas+mag+fusie+onderzoeken
Nieuws
© Twan Wiermans

CSV Covas mag fusie onderzoeken

Telerscoöperatie CSV Covas gaat met instemming van de leden de mogelijkheden van een fusie met Cosun onderzoeken.

De ledenraad heeft daarvoor maandag met een meerderheid van 85 procent groen licht gegeven. De intentie is om de fusie vanaf 1 mei 2017 te bekrachtigen.

In een persverklaring meldt CSV Covas dat afgelopen periode in alle geledingen intensief is nagedacht over de toekomst van de coöperatie in de teelt van suikerbieten, cichorei en andere activiteiten. Daaruit volgde een aantal scenarios, met de fusie met Cosun als beste optie.

Ledenbelang voorop

'Ons verdienmodel komt op termijn onder druk te staan', verwacht CSV Covas-voorzitter Noud van Vught. 'Voor ons als bestuur staat het ledenbelang voorop. Daarom moeten we op tijd reageren voor een financieel gezonde bietenteelt.'

De mogelijke integratie met Cosun betekent een grote verandering voor de vijftien medewerkers. Het bestuur zegt zich maximaal in te zullen zetten om passende oplossingen te bieden met behoud van arbeidsplaatsen.

Laatste boekjaar

De gesprekken tussen beide coöperaties moeten tot een voorstel leiden waarover de ledenraad van CSV Covas in het voorjaar van 2017 een besluit neemt. Als er geen belemmeringen zijn, dan is het lopende boekjaar voor de coöperatie in Limburg en Oost-Brabant ook meteen de laatste.

In een reactie benadrukt Cosun-voorzitter Dirk de Lugt dat leden van CSV Covas ook leden zijn van Cosun. 'Dat is een gezonde basis voor onze verdere gesprekken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer