Insecten in veevoer winnen Innovatieprijs Leg

Op het Pluimveesymposium Leg is de innovatie van Léon en Wilco Jansen vrijdag als winnaar uitgeroepen. Hun insecten in veevoer werd door 45 procent van de bezoekers van het symposium gekozen als meest innovatieve idee.

Insecten+in+veevoer+winnen+Innovatieprijs+Leg
© nieuwe oogst

De broers runnen samen EKOZ Pluimvee. Samen met Protix, een commerciële insectenkweker, ontwikkelde EKOZ het voeren van levende larven aan scharrelhennen.

Janssen voert nu 20 procent levende larven in plaats van soja. Een duurzame manier van voeren: de larven vervangen de soja in het voer zodat er minder bossen voor sojateelt gekapt hoeven te worden.

Grondeieren

Tweede werd de Poultrybot van Bastiaan Vroegindeweij: een robot die grondeieren raapt. Als derde kozen de deelnemers de innovatie Pick it up van legpluimveehouder Jan Wolbrink.

Dat zijn pikblokken voor de bestrijding van bloedluizen waarbij door het vrijkomen van het poeder luizen worden bestreden en de kippen bezig gehouden worden.

Jury

De jury ontving dit jaar zestien aanmeldingen waaruit zij de drie genomineerden voor de Innovatieprijs Leg en Vlees kozen. Op het symposium bepaalde het publiek de uiteindelijke winnaar.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer