De+Streekboer+haalt+100%2E000+euro+op
Nieuws
© NVT

De Streekboer haalt 100.000 euro op

De Streekboer in Nieuwehorne heeft in een maand tijd 100.000 euro opgehaald met crowdfunding. Dat is 50.000 euro meer dan verwacht.

De Streekboer kan hiermee een nieuwe locatie in Sneek openen en heeft ook plannen om deze zomer in de stad Groningen en Drachten een verzamelpunt te openen. Ruim 130 mensen investeerden in het initiatief.

‘Het begon met de deelnemende boeren, vrienden en familie. Maar vanuit Breda, Amsterdam, Utrecht kwam ook geld binnen. Dat zijn vooral investeerders die naar dit soort platforms kijken en ons vooruit willen helpen’, stelt Janco Heida van De Streekboer.

Testlocatie

Vorig jaar startte Heida met drie andere Friese jongeren een testlocatie in Nieuwehorne. Met De Streekboer willen ze een nieuwe markt creëren voor lokaal voedsel door consumenten, boeren en horecaondernemers bij elkaar te brengen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  50 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
 • Woensdag
  7° / 3°
  40 %
Meer weer