Zoektocht

Even een moment zoeken in alle voorjaarsdrukte om deze column te schrijven over wat mij de afgelopen week zoal heeft beziggehouden.

Zoektocht
© Twan Wiermans

Terwijl ik buiten achter mijn laptop zit, maait de rechterbuurman zijn eerste snede gras, ploegt de overbuurman zijn land, want de mais moet er nog even in en op de eigen kwekerij zijn we druk bezig met het oppotten van de laatste planten.

Ons streven is immers om rond 15 mei de laatste heideplanten erin te hebben. Tenminste als de kans op nachtvorst is geweken, maar daar ziet het wel naar uit dit jaar.

Hovenier

Tussen het schrijven door komt er nog een hovenier zijn planten ophalen. Ook hoveniers zijn bijzonder druk dit voorjaar met het aanleggen van tuinen. Kortom, er is weer veel activiteit deze periode.

Tegelijkertijd is het ook weer een spannende periode waarin we scherp moeten zijn op de teelt. Onze teelt is vrij kort en we moeten de planten goed in de gezonde groei kunnen houden. Daarom hoop ik, net zoals velen van ons dat doen, op een stabiel weerbeeld.

Erwtensoep

Daar is momenteel echter geen peil op te trekken. Op Koningsdag werd er nog reclame gemaakt voor erwtensoep, terwijl nu zo ongeveer alle supermarkten barbecuepakketten in de aanbieding hebben.

Inspelen op de omstandigheden noemen ze dat, en de een heeft dat beter in de vingers dan de ander.

Bestuurswerk

Inspelen op omstandigheden moeten we ook in het bestuurswerk. Er speelt veel, er verandert veel en daar moeten we als vertegenwoordigers van boeren en tuinders mee omgaan.

Ons aanpassen daar waar nodig, maar ook waar nodig scherp zijn op hetgeen er overal om ons heen gebeurt.

Zoektocht

Ook dat is een zoektocht met de ene keer wat halen en de andere keer wat brengen. Soms tegengas geven en soms aanjager zijn.

Het blijft in ieder geval voor u en ons altijd uitdagend.

Remco BeekersZLTO regio West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer