'China wil Kentucky Fried Chicken overnemen'

De Chinese overheid overweegt miljarden dollars uit te trekken voor de overname van de populairste fastfoodketens in het land: Kentucky Fried Chicken (KFC) en Pizza Hut. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

%27China+wil+Kentucky+Fried+Chicken+overnemen%27
© KFC

Een consortium onder leiding van het Chinese staatsinvesteringsfonds zou een overnamebod overwegen op de Chinese activiteiten van Yum! Brands.

Dat is het Amerikaanse moederbedrijf van KFC en Pizza Hut. Er zijn in China meer dan 7100 vestigingen van KFC en Pizza Hut.

Meerderheidsbelang

Volgens de bronnen kan met een eventuele deal een bedrag gemoeid zijn van 7 tot 8 miljard dollar. Het kan gaan om een meerderheidsbelang of de gehele controle over de Chinese tak van Yum! Brands, aldus de ingewijden.

Ook andere investeerders, waaronder het staatsinvesteringsfonds van Singapore, zouden interesse hebben in KFC en Pizza Hut in China.

Afsplitsen

Yum! Brands kondigde vorig jaar aan de Chinese tak te willen afsplitsen. Het bedrijf heeft in China te kampen met een afzwakkende verkoop en een teruglopend marktaandeel, onder meer na een schandaal rond voedselveiligheid.

De Chinese markt is goed voor meer dan de helft van de omzet van het fastfoodconcern. Er moeten dit jaar zeshonderd nieuwe vestigingen van KFC en Pizza Hut in China bij komen. De eerste vestiging van KFC in het land werd in 1987 geopend in Peking.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer