Drentse prijs voor koolzaadproject

Agraservice Lindenhols is uitgeroepen tot meest duurzame initiatief 2016 in Drenthe. Akkerbouwer Geert Lindenhols in Zuidwolde ontwikkelde een biologisch middel op basis van koolzaadolie om vogelmijt bij kippen te bestrijden.

Drentse+prijs+voor+koolzaadproject
© provincie Drenthe

Agraservice Lindenhols innovatieve product wordt als Bio Controle Bloedluis op de markt gebracht. Het is een biologisch middel op basis van koolzaadolie met een aantal natuurlijke toevoegingen.

Daarnaast verwerkt het bedrijf eiwitten uit koolzaadolie tot hoogwaardig veevoer en produceert het biobrandstof. Daarbij wordt samengewerkt met het onderwijs, onderzoekers en de plaatselijke gemeenschap.

Bermgras en kattenbakvulling

Verder verwerkt Lindenhols bermgras tot pellets en kattenbakvulling. Juryvoorzitter en gedeputeerde Tjisse Stelpstra noemde Agraservice Lindenhols een mooi voorbeeld van een duurzaam, lokaal initiatief dat de aandacht verdient.

'Het is mooi om te zien dat duurzaam innoveren zo leeft, want met elkaar moeten we aan de slag naar verdere verduurzaming.'

Duurzame dates

De prijs werd uitgereikt in het kader van Duurzame Dates, een wedstrijd van IVN, Kamer van Koophandel en provincie Drenthe. Het provinciehuis was vrijdag de locatie voor Dateplaza, het centrale ontmoetingsplein voor organisaties en particulieren op het gebied van duurzaamheid in Drenthe.

Bij de stands van diverse organisaties kon advies gevraagd, informatie uitgewisseld en ervaringen gedeeld worden op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De omlijsting van de Dateplaza bevatte pitches en presentaties.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer