Sjoera Dikkers pleit voor 'sterrenzuivel'

Consumenten moeten makkelijker kunnen kiezen voor zuivelproducten die op een diervriendelijkere manier zijn geproduceerd. Dat vindt Tweede Kamerlid Sjoera Dikkers van de PvdA.

Sjoera+Dikkers+pleit+voor+%27sterrenzuivel%27
© PvdA

Als het aan Dikkers ligt, komt er een sterrensysteem waardoor diervriendelijk geproduceerde melk, boter en yoghurt makkelijk zijn te herkennen.

Hoe meer sterren, hoe meer rekening er is gehouden met het welzijn van de dieren. Eenzelfde systeem is er al voor vlees en eieren.

Volgens Dikkers is er steeds meer vraag naar dit soort producten. 'Veel mensen willen graag meer diervriendelijke zuivel, maar zien nergens op een pak melk of yoghurt staan hoe het is geproduceerd.'

Sneller kiezen

Een eenvoudig sterrensysteem maakt die keuze volgers Dikkers veel makkelijker. 'Zo kan de consument sneller kiezen voor een meer diervriendelijk product.'

Ze doet haar voorstel voor 'sterrenzuivel' donderdag tijdens het debat in de Tweede Kamer over de melkveehouderij. Het Kamerlid vroeg eerder, vergeefs, om een verbod op de kiloknaller, vlees dat in supermarkten voor stuntprijzen wordt verkocht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer