Natuurverenigingen in actie voor vleermuis

De Agrarische natuurverenigingen Den Hâneker, Geestgrond en Santvoorde brengen in kaart welke maatregelen kunnen worden genomen om de vleermuizen beter een verblijfplaats te laten vinden.

Natuurverenigingen+in+actie+voor+vleermuis
© Zoogdiervereniging

Het project draagt de naam Boer zoekt Vleermuis en is een initiatief van CLM, de Zoogdierenwerkgroep Zuid-Holland, de Zoogdiervereniging en de genoemde verenigingen voor agrarisch natuurbeheer. Vleermuiskasten kunnen uitkomst bieden.

De agrarische natuurverenigingen inventariseren op 25 boerderijen welke omgeving en soorten het beste bij elkaar passen. Huizen worden beter geïsoleerd terwijl houten schuren verdwijnen.

Nuttig

'Vleermuizen zijn niet alleen mooi maar ook nuttig: ze vangen per nacht vele duizenden schadelijke insecten, waardoor een boer wellicht minder gewasbeschermingsmiddelen hoeft te gebruiken,' stelt de Zoogdiervereniging op haar site.

Door de leefomstandigheden voor vleermuizen op boerenerven te verbeteren wordt geprobeerd om de dieren eenvoudiger onderdak te bieden en zo de populatie te vergroten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer