Drugscrimineel in zijn sas met Flevopolders

Boeren en tuinders in de Flevopolders moeten zich wel drie keer bedenken voor ze een lege schuur, aardappelloods of kas verhuren. Drugsorganisaties worden steeds brutaler om onderdak te vinden voor hun wietplantage of amfetaminelaboratorium.

Drugscrimineel+in+zijn+sas+met+Flevopolders
© politie midden nederland

Vooral de Flevopolders zijn populair bij de drugscriminelen. De eerste flyers waarin openlijk om teeltlocaties voor illegale hennep werd gevraagd, zijn er al gesignaleerd.

Om een indruk te krijgen: tussen 2012 en 2014 werden in het stedelijk gebied in Flevoland zeker 650 illegale wietplantages opgerold.

Geen zicht op platteland

Precieze cijfers over hoeveel wiet er in het buitengebied wordt geteeld, durven projectleider Jan Withoot en eenheidscoördinator Felix Oskam van de Coördinatie Eenheid Hennep van de politie Midden-Nederland niet te geven.

En daar zit een belangrijk deel van het probleem: de politie heeft onvoldoende zicht op wat er op het platteland allemaal gebeurt. Withoot: 'De Flevopolders zijn een topgebied voor drugscriminelen. Het is er weids en dunbevolkt.'

Ideaal terrein

Hennepteelt bij boeren en tuinders in schuren, op de zolder van een aardappelloods of in een oude kas, dat gebeurt ergens achteraf. 'Daar valt het veel minder op dan in een woonwijk of op een bedrijvencomplex. Het is dus ideaal terrein voor dit soort criminelen', stelt Oskam vast.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie's Noord en Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer