Nieuwe Kellands Multidrive M380-4

De nieuwe Kellands Multidrive M380-4 is sterker en zuiniger. Daarnaast biedt de werktuigdrager meer comfort en bedieningsgemak.

De Multidrive M380-4 is de opvolger van de M380 werktuigendrager. De primeur van deze nieuwe werktuigdrager was onlangs op de Britse Lamma Show.
Onder de in het oog springende neus huist de belangrijkste wijziging: een 228 pk sterke Cummins Stage IV dieselmotor (Tier 4 final). Deze motor heeft 17 procent meer vermogen, 20 procent meer koppel en 8 procent minder brandstofverbruik. De emissie is 90 procent lager.
De machine heeft een draagvermogen van 10 ton en een trekgewicht van 18 ton. Door de sterkere motor is dat voor de M380-4 zelfs bij een transportsnelheid van 50 kilometer per uur geen probleem.
De Multidrive M380-4 heeft een ZF-transmissie met zes versnellingen. De besturing is met twee of vier wielen. Er is keuze uit hondengang, kopakker- en spuitmodus. De brandstoftank heeft een inhoud van 300 liter.
De hydraulisch geveerde cabine is beter geïsoleerd en is 5 decibel stiller dan voorheen. De bedieningsconsole met de handige, multifunctionele joystick zit geïntegreerd in de armleuning en beweegt mee met de bestuurdersstoel.
De bediening en aansturing van de besturing zijn verder geoptimaliseerd. Het kleurendisplay geeft de bestuurder de juiste informatie op het juiste moment. Camera's in de neus en achterop maken insturen en manoeuvreren nu nog eenvoudiger.

Mechanische aandrijving

Alle machines van Kellands kenmerken zich door hun innovatieve en compleet uitgeruste karakter. Zo zet Kellands al sinds de start in 1986 in op mechanische aandrijving. Een van de voordelen hiervan - ten opzichte van hydrostatische aandrijving - is de permanente tractie op alle vier wielen.
Een ander voordeel is het geringere vermogensverlies: 95 procent van het vermogen is bij Kellands beschikbaar voor tractie. Door het geringe vermogensverlies is bovendien met een lager toerental te werken. Tezamen met het lage eigen gewicht zorgt dit voor brandstofbesparing. Daarnaast zorgen lagere toerentallen voor minder slijtage.
Pool Agri Pool Agri Import & Export in Vroomshoop is de importeur van Kellands zelfrijdende spuiten en werktuigendragers voor Nederland .

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer