Thieme: ban op kangoeroevlees in Europa

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat kangoeroeproducten voortaan geweerd worden uit Nederland en Europa. Ze vindt dat de productie van kangoeroevlees niet bepaald welzijnsvriendelijk is.

Thieme%3A+ban+op+kangoeroevlees+in+Europa
© Twitte/Australia

Ook zitten er volgens het Tweede Kamerlid gezondheidsrisico's aan het eten van kangoeroevlees.

'De productie van kangoeroevlees in Australië gaat gepaard met ernstige aantasting van het dierenwelzijn, zoals het doodknuppelen van jonge dieren en het voor dood achterlaten van zwaargewonde kangoeroes', stelt Thieme. Daarom vraagt de PvdD in Kamervragen om een importverbod.

E-coli en salmonella

Naast de ernstige aantasting van het dierenwelzijn brengt het kangoeroevlees grote risico’s voor de volksgezondheid met zich mee. Uit meerdere studies blijkt dat het vlees met hoge percentages E-coli (poepbacterie), salmonella en Toxoplasma gondii besmet kan zijn.

Nederland importeert volgens Thieme bijna 800.000 ton kangoeroeproducten. Dit is een toename van 400 procent sinds 2007 en behelst zo’n 17 procent van de totale Australische productie. Nederland is daarmee een van ‘s werelds belangrijkste afnemers van kangoeroevlees.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer