Lager peil Brielse Meer door zoutindringing

De combinatie van een lage rivierafvoer van Rijn en Maas met de storm van 13 en 14 november hebben gezorgd voor zoutindringing via de Nieuwe Waterweg in de Zuidwestelijke Delta.

Lager+peil+Brielse+Meer+door+zoutindringing
© Beeldbank Rijkswaterstaat

Dat heeft Waterschap Hollandse Delta bekend gemaakt. Het Haringvliet en het Spui werden hierdoor iets minder zoet dan normaal. Voor het waterschap zijn deze gebeurtenissen reden om de chloridemetingen op de inlaten extra te monitoren.

De indringing van het iets zoutere water heeft voor een verhoogd chloridegehalte gezorgd bij het inlaatpunt Bernisse. Via dit inlaatpunt laat het waterschap water in voor het Brielse Meer. Bij de inlaatpunten in het Haringvliet zijn de chloridegehaltes niet boven de norm gekomen.

Chloride

Zodra de iets verhoogde chloridegehaltes weer onder de norm komen, zal weer het normale peil in het Brielse Meer worden gehanteerd. Het waterschap verwachten dat dit zeer spoedig het geval zal zijn.

Waterschap Hollandse Delta houdt er rekening mee dat deze situatie van verlaagde rivierafvoer en indringend zeewater in de toekomst vaker zal gaan voorkomen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 7°
  70 %
 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 6°
  40 %
Meer weer