MEAT+the+Makers%3A+vleestalkshow+op+IDFA
Nieuws
© IDFA

MEAT the Makers: vleestalkshow op IDFA

Op het IDFA, het grootste documentairefilmfestival ter wereld in Amsterdam, wordt een vleestalkshow gehouden. MEAT the Makers gaat over de lusten en lasten van vlees eten anno 2015.

In de MEAT the Makers-talkshow krijgt het publiek de kans zijn blik op vlees te verbreden. De show staat onder leiding van Janno Lanjouw (Food Filmfestival) en Wilbert van de Kamp (Youth Food Movement).

Vleesconsumptie gaat volgens het Food Filmfestival gepaard met 'grote' problemen. Het zou slecht zijn voor het milieu, de voedselzekerheid en bij verkeerd gebruik de gezondheid.

Lekker

Maar, stelt het Food Filmfestival, veel mensen vinden vlees ook lekker. In de MEAT the Makers-talkshow komen daarom verschillende experts aan het woord: vleesspecialisten, maar ook filmmakers, wetenschappers en journalisten.

Journalist Joël Broekaert (NRC en Vrij Nederland) en slager Erik Waagmeester (Slagerij de Wit) springen op de bres voor het verwaarden van het hele dier.

Kweekvlees

'Kweekvleesprofessor' Mark Post (Maastricht Universiteit) produceerde 's werelds eerste kweekvleesburger. Is kweekvlees dan het antwoord op de toenemende vraag naar vlees?

Of is de toekomst vegetarisch? Jan Atze van der Goot (Wageningen UR) ontwikkelde samen met de Vegetarische Slager een machine die uit plantaardige materialen een perfecte vleesstructuur kan namaken.

Proeven

Tijdens de talkshow moet er natuurlijk ook vlees worden gegeten. Er is een proeverij van incourante vleessoorten door topchefs uit het Alliantie-netwerk van Slow Food.

Dat zijn Pepijn Schmeinck van Dertien, Paul Hartering van Gebr. Hartering en Geert Burema van Restaurant Merkelbach.

Toegang gratis

MEAT the Makers-talkshow wordt zaterdag 28 november om 16.15 uur gehouden in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. De toegang is gratis, maar er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Weer

 • Zondag
  23° / 8°
  10 %
 • Maandag
  27° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  0 %
Meer weer