NVWA: etiket opvolg- en peutermelk deugt niet

De etiketten van opvolgmelk- en peutermelkproducten voldoen vaak niet aan de wettelijke eisen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

NVWA%3A+etiket+opvolg%2D+en+peutermelk+deugt+niet
© AH

Van de onderzochte 66 producten opvolgmelk en peutermelk voldeden er 49 niet aan de wetgeving. Dat houdt in dat niet alle regels met betrekking tot etikettering correct zijn toegepast. 'Er waren vooral veel overtredingen voor claims', meldt de NVWA.

Een betere naleving van de etiketteringsregels is daarom noodzakelijk, stelt de dienst. 'De controles betroffen alleen etikettering van en reclame voor producten, niet de samenstelling of kwaliteit.'

Volledige zuivelingenvoeding

Met de volledige zuigelingenvoeding bleek het beter gesteld. Van de 26 bemonsterde producten zuigelingenvoeding voldeden de etiketten van 22 producten aan de wetgeving en vier niet.

Op etiketten van zuigelingenvoeding, opvolgmelk en peutermelk mogen alleen goedgekeurde claims staan. Deze claims zijn opgenomen in de Europese regelgeving.

Onvoldoende effect

Het opleggen van boetes bij geconstateerde overtredingen had in sommige gevallen onvoldoende effect, geeft de NVWA aan.

In die gevallen zijn frequentere controles uitgevoerd en zwaardere sancties aangekondigd. 'Het lijkt erop dat deze stringentere aanpak effect heeft.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer