Streekboer ook in Leeuwarden

Leeuwarden - De Streekboer begint een verzamelpunt in Leeuwarden, in de voormalige gevangenis Blokhuispoort, bij café De Bak.

Tienke WoudaVier Friese jongeren startten in juli een proef met een afhaalpunt in Nieuwehorne onder de naam De Streekboer.
Met De Streekboer willen ze een nieuwe markt creëren voor lokaal voedsel door consumenten, boeren en horecaondernemers bij elkaar te brengen.
Consumenten en horecaondernemers bestellen lokaal voedsel via het online platform. Boeren en voedselmakers ontmoeten hun klanten eenmaal per week bij de lokale verzamelpunten.
De Streekboer is positief over het verzamelpunt in Nieuwehorne. Zowel het aantal klanten als het aantal boeren dat naar het verzamelpunt in Nieuwehorne komt groeit, zegt Sandra Ronde, beheerder van De Streekboer.
‘Wekelijks komen er vijftig klanten. Ook zijn we in gesprek met producenten die belangstelling hebben. We groeien gestaag. Dat is hartstikke mooi.’
In Leeuwarden start De Streekboer met veertien boeren en andere producenten. Onder andere een collectief van vier Waddenboeren gaat groente leveren aan het verzamelpunt.
‘Ze leveren nu voornamelijk aan de groothandel en vinden het een uitdaging om rechtstreeks aan de consument te gaan leveren.’
De Streekboer hoopt in Leeuwarden een verdubbeling van de omzet van Nieuwehorne te halen. ‘Er is veel belangstelling voor het verzamelpunt. Berichten op Facebook worden vaak gedeeld.’

Elf steden

Het verzamelpunt in Leeuwarden wordt begin oktober geopend. Een volgend verzamelpunt opent binnenkort in Joure de deuren.
De Streekboer heeft de ambitie om volgend jaar in alle elf Friese steden een afhaalpunt te hebben.
Uiteindelijke doel is om een coöperatie van beheerders van afhaalpunten op te richten, waarbij iedere beheerder een eigen klanten- en boerenkring opricht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer