Tarieven Reest en Wieden

Meppel - Het algemeen bestuur van waterschap Reest en Wieden heeft dinsdag een motie aangenomen waarin wordt aangedrongen op heroverweging van de kostentoedeling voor het nieuwe waterschap Drents Overijsselse Delta.

De motie, ingediend door de fractie ongebouwd, kreeg steun van CDA en VVD. Boeren in het werkgebied van Reest en Wieden zouden volgend jaar 7 procent hogere tarieven voor hun kiezen krijgen, burgers gaan minder betalen.
In het werkgebied van fusiepartner waterschap Groot Salland is dat andersom. Het waterschap stelt dat de verhoging is bedoeld om de tarieven gelijk te trekken met die van de ingezetenen van Groot Salland.
Volgens bestuurder Frits Timmerman (ongebouwd) heeft het echter ook te maken met het feit dat het nieuwe waterschap landbouwgrond wil toerekenen als natuur. 'Dat is een maatschappelijke wens. De kosten daarvoor kunnen niet bij één categorie worden neergelegd. Daar hebben we echt moeite mee', zegt Timmerman.

Egalisatiefonds

Het nieuwe waterschap moet per 1 januari in werking treden. Het idee is nu dat de kostentoedeling voor het nieuwe waterschap wordt aangepast. Dat kan deels door het egalisatiefonds in te zetten. Daarin zit geld uit eerdere meevallers. Hiermee zou de tariefverhoging kunnen worden afgevlakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer