Horst verbindt culturen

Horst aan de Maas - In het centrum van Horst vindt dit weekend 'Van Horster Land' plaats. Een tweedaags evenement dat de Nederlandse en Poolse cultuur met elkaar wil verbinden en integratie bevorderen. Een van de onderdelen van het evenement is een speciale oogstdankviering van 10.30 tot 11.45 uur in de Lambertuskerk. Diverse LLTB-leden dragen hier een steentje aan bij. Bisschop Wiertz zal persoonlijk een Pontificale Hoogmis opdragen en zelf de preek verzorgen.
Horst centrum staat tijdens Van Horster Land bol van streekproducten, streekgerechten, zang, dans, muziek, sport, bloemen en planten van Nederlanders en Polen uit de regio. Voor de Poolse inwoners van Horst is specifiek informatie te vinden over het verenigingsleven in Horst en instanties die hen met hun integratie kunnen helpen.
Van Horster Land verbindt culturen en is een duurzaam initiatief van burgers, ondernemers, Poolse organisaties, verenigingen, gemeente Horst aan de Maas en Centrum Management Horst. Volgens een schatting zijn er in het hoogseizoen 15.000 tot 20.000 arbeidsmigranten in heel Noord-Limburg, het overgrote deel daarvan is Pools.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer