HarvestaGG breidt uit

HarvestaGG in Lelystad breidt haar activiteiten uit naar de Veenkoloniën. Samen met DLV Plant, HLB en Innoseeds zijn dit jaar twee demovelden en een aaltjesproef aangelegd.

HarvestaGG is voornemens gras te gaan telen met als doel via bioraffinage en vergisting groene grondstoffen te produceren voor onder andere veevoer en bio-LNG (vloeibaar biomethaan) als vrachtwagenbrandstof.
De demovelden liggen in Drenthe, bij maatschap Deuring in Nieuw-Weerdinge en op het vernieuwingsbedrijf Op de Es in Zeijen. Doel van de demovelden is nagaan hoe dit gras zich ontwikkelt op de Veenkoloniale gronden, welke bemesting het beste resultaat geeft en hoe het effect op de verschillende aaltjespopulaties is.
In relatie tot deze laatste vraag legt het HLB in Wijster een uitgebreidere aaltjesproef aan op het perceel van de maatschap Deuring. ‘Het zou mooi zijn wanneer we de aaltjesreducerende werking van ons gras, die we inmiddels in potproeven hebben aangetoond, ook kunnen realiseren bij de boer zelf’, zegt directeur Jan Cees Vogelaar van HavestaGG.
Het proces van HarvestaGG kenmerkt zich door het raffineren van voedingseiwitten, vergisten in droogvergisters en het omzetten van het digestaat tot organische compostkorrels. Het is de bedoeling dat eind 2015 de eerste paal voor de Green Goods Farm de grond ingaat in het Oost-Groningse Ter Apelkanaal. De jaarcapaciteit is 160.000 ton gras.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer