Herverkaveling Enter officieel

Enter - De herverkaveling van het gebied Enter-Ypelo binnen de landinrichting Enter is een feit. Volgende week wordt de akte gepasseerd.
In een gebied van 2.630 hectare, gelegen in gemeenten Wierden en Almelo, is in totaal ruim 600 hectare geruild. Hierbij zijn ongeveer achthonderd eigenaren betrokken.
Door het ruilen van grond konden percelen worden vergroot en is het aantal percelen van 2.700 naar 1.800 teruggebracht. Ook zijn veldkavels dichter bij de bedrijfsgebouwen toegedeeld en is het aantal veldkavels door kavelconcentratie met ongeveer 35 procent afgenomen.
Verder is in het plan ruim 120 hectare voor nieuwe natuur vrijgemaakt en zijn wandel-, fiets- en ruiterpaden gerealiseerd.
De Uitvoeringscommissie Enter is verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het landinrichtingsplan en de nieuwe verkaveling. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de agrarische sector, natuur en landschap, gemeenten en waterschap. Het Kadaster adviseert de commissie. Provincie Overijssel begeleidt de uitvoering.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer