Vijftig+vragen+aan+Rutte
Nieuws
© vvd

Vijftig vragen aan Rutte

Vijftig leden van LTO Noord hebben gereageerd op de oproep om een vraag te stellen aan premier Mark Rutte. De minister-president komt morgen naar de ledenbijeenkomst Oog op Oost van Morgen in Apeldoorn.

In meerdere vragen wordt benadrukt hoe belangrijk de agrarische sector is voor de economie, met daaraan gekoppeld de wens om dat meer zichtbaar te krijgen met hulp van de premier.

Impact wetgeving

Andere vragen spitsen zich onder andere toe op de perikelen rond Natura 2000-gebieden en de impact van andere (Europese) wetgeving. Een deel van de vragen wordt door de minister-president beantwoord.

Tijdens de bijeenkomst gaat Rutte tevens in op de visie 'Beter Boeren door samenwerking en perspectief'. In deze visie geeft LTO Noord Regio Oost de ambities voor de land- en tuinbouw aan voor Gelderland en Overijssel.

Debat met samenleving

Onderdeel van deze visie is om het debat aan te gaan met de samenleving. Tijdens de ledenbijeenkomst wordt daarmee een aftrap gegeven.

Zo komt er een paneldebat tussen trendwatcher Adjiedj Bakas, Teun van de Keuken (Keuringsdienst van Waarde), Hester Maij (gedeputeerde Overijssel), Suzanne Ruesink (Agrarische Jongeren) en Stijn Steendijk (ForFarmers). Cabaretier Sara Kroos zorgt voor enkele intermezzo's.

De ledenbijeenkomst begint morgen om 14.00 uur in theater Orpheus in Apeldoorn. Wie erbij wil zijn kan zich hier aanmelden.

Weer

 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  8° / 2°
  70 %
Meer weer