Westfriese Mini Flora: saamhorigheid

De Westfriese Mini Flora moet de saamhorigheid van bloembollentelers versterken. Het bloembollenevenement in Bovenkarspel ging woensdagavond officieel van start.

Westfriese+Mini+Flora%3A+saamhorigheid
© Theo GRoot

Arjen Smit van Rabobank West-Friesland en voorzitter Nico Verduin van LTO Noord Noord-Holland openden de Wetsfriese Mini Flora dat dit hele weekend nog te bezoeken is.

Zo'n vijftien telers hebben 320 kisten met bolbloemen tentoongesteld.

Oude machines

Naast de bloementuin is er onder meer een fototentoonstelling over de winters in Stede Broec en staan er oude machines in de tent.

Er was woensdag een speciale avond voor de telers. Na de officiële opening gingen de aanwezige telers met elkaar in gesprek over allerlei thema's, zoals bedrijfsopvolging en kavelruil.

Walkantje

'Vroeger zaten telers aan het walkantje om over de sloot over hun problemen te praten. Tegenwoordig zijn de bedrijven zo groot dat daar geen tijd voor is', licht organisator Trude Buysman toe.

'Wij willen de telers weer bij elkaar brengen om face-to-face met elkaar in gesprek te gaan. Daarmee willen we de saamhorigheid versterken in de regio.'

Evenement zo houden

Het is daarom ook niet de bedoeling dat de Westfriese Mini Flora uitgroeit tot het bloembollenevenement van weleer. 'Dat is een brug te ver', aldus Buysman.

'De saamhorigheid vinden wij heel belangrijk. Als wij het op deze manier leuk houden voor de omgeving en de telers, houden we het zo. Groter worden hoeft niet zo. We kijken het gewoon aan hoe we verder kunnen.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer