Minder geborgde zetels voor Scheldestromen

Provinciale Staten van Zeeland heeft vanochtend met een nipte meerderheid gestemd voor het terugschroeven van het aantal geborgde zetels in waterschap Scheldestromen.

Minder+geborgde+zetels+voor+Scheldestromen
©

Dat betekent dat de verhouding 4 voor de categorie ongebouwd, 4 voor gebouwd en 1 voor natuur per 18 maart vervalt. In het nieuws bestuur resteren dan 3 geborgde zetels voor ongebouwd, 3 voor gebouwd en 1 voor natuur.

Nipte meerderheid

Voor de motie stemden 20 leden van PvdA, SP, GroenLinks, D66, PVV, Christen Unie en het lid Muste van de Partij voor Zeeland. Door verdeeldheid binnen die laatste partij is het voorstel toch aangenomen. Tegen stemden 19 Statenleden van CDA, VVD, SGP en de rest van de Partij voor Zeeland.

ZLTO heeft alles in het werk gesteld om het aantal geborgde zetels niet hals over kop terug te brengen. Volgens ZLTO was het beter geweest om de landelijke evaluatie van het waterschapsstelsel af te wachten.

Teleurstelling

De organisatie reagert dan ook teleurgesteld op het besluit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer