%27Water+Vierambacht+niet+overal+op+diepte%27
Nieuws
© Hoogheemraadschap van Rijnland

'Water Vierambacht niet overal op diepte'

Het is niet overal mogelijk in het watergebied Vierambacht bij Woubrugge de gewenste diepte te realiseren. Ook is de controle hierop complex, stelt het hoogheemraadschap van Rijnland.

Rijnland heeft vorige week het watergebiedsplan Vierambacht samen met de pilot diepteschouw afgerond.

Tijdens de pilot heeft het hoogheemraadschap niet gehandhaafd daar waar de overige watergangen niet voldoende op diepte zijn gebracht. Daarnaast ontvangen de betrokkenen die meegewerkt hebben aan de pilot een tegemoetkoming in de kosten te doen.

Resultaat

Een inwoner van het gebied vertelde dat hij positief was over de samenwerking, al zaten partijen niet altijd op dezelfde lijn. Projectleider Paul Hollander geeft aan dat er meerdere lessen zijn geleerd uit dit project en dat deze worden meegenomen in de watergebiedsplannen. Hoogheemraad Aad Straathof zegt tevreden te zijn met de verrichte werkzaamheden.

Het Watergebiedsplan Vierambacht en omstreken beslaat zeven polders: Polder Vierambacht, de Uiteindsche- en Middelpolder, Polder Oudshoorn-Noord, de Coupépolder, Polder Oudshoorn-Zuid, Zegersloot en Ridderveld en de Bijlen. Binnen het plangebied vallen het noordelijke deel van Alphen aan den Rijn, de kern van Ter Aar en een deel van Woubrugge.

De verrichte werkzaamheden in dit gebied betreffen de bouw van een nieuwe stuw, het vervangen van een aantal knelpunten in het watersysteem, het verbreden van zes kilometer watergang en de bouw van een nieuw gemaal.

Weer

 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
 • Dinsdag
  15° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 7°
  20 %
Meer weer