Cargill stapt uit overnamestrijd Nutreco

De Amerikaanse diervoederproducent Cargill stapt uit de overnamestrijd rond het Nederlandse Nutreco, waarmee de weg vrij is voor SHV om het bedrijf over te nemen. Dat blijkt uit een verklaring die Cargill naar buiten heeft gebracht.

Cargill+stapt+uit+overnamestrijd+Nutreco
© Nutreco

Cargill gaf aan alle relevante feiten te hebben overwogen en tot het besluit gekomen te zijn om niet langer een overname van Nutreco na te streven. SHV heeft een bod gedaan van 44,50 euro per aandeel voor het diervoederbedrijf en bezit inmiddels ruim 15 procent van de onderneming.

De Europese en Turkse autoriteiten hebben al goedkeuring verleend aan de overname.

Oorspronkelijk had het handelsconglomeraat 40 euro per aandeel geboden, maar dat bod werd verhoogd na de interesse van Cargill en investeerder Permira.

Die zouden met een voorlopig bod op de proppen willen komen van 43,20 euro per aandeel, maar dat voorstel werd verworpen door Nutreco.

Effectenbezitters

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zei onlangs nog dat Nutreco moest gaan praten met Cargill. Dat werkte inmiddels aan een zelfstandig bod op Nutreco, zonder Permira, maar ziet nu dus af van die plannen.

Een woordvoerder van Nutreco liet weten kennisgenomen te hebben van het besluit van Cargill, maar wilde verder geen commentaar geven op de zaak.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer