Geen mechanisatie op beurs AgroExpo

AgroExpo Assen lijkt qua opzet niet op de bekende Landbouw Vakbeurs Assen. ‘Het grootste verschil zit ‘m in het wel of niet aanwezig zijn van de mechanisatiesector’, legt Gerard Stamsnijder van Expo Management in Almelo uit. ‘De opzet is duidelijk anders en daarom hebben we ook voor een andere naam gekozen.’

De Landbouw Vakbeurs Assen is vooral een mechanisatiebeurs. Er is daar veel aandacht voor technische innovaties en presentaties van nieuwe trekkers en werktuigen. ‘Die zijn er niet op AgroExpo Assen. Misschien wel iets van voertechniek’, vertelt beursorganisator Stamsnijder.
Met ruim 120 standhouders is Stamsnijder tevreden. Ze hebben bruto tussen de 11.000 en 12.000 vierkante meter van de 15.000 vierkante meter grote TT Hall in gebruik.

Lezingen

‘Qua aanbod en verscheidenheid is het een volwaardige beurs. Het is een breed noordelijk evenement’, zegt de beursorganisator. ‘Alles wat met het saldo te maken heeft, buiten de mechanisatie om, is aanwezig.’
AgroExpo Assen wil vooral een ontmoetingsplek zijn voor alle boeren en hun toeleveranciers. ‘Internet is steeds invloedrijker, maar het persoonlijke contact blijft belangrijk’, constateert Stamsnijder.
Naast een goed gevulde beursvloer is er een uitgebreid randprogramma van lezingen en presentaties. De beurs biedt boeren informatie waarmee ze hun bedrijfsvoering kunnen optimaliseren.
‘Geen trekkers en werktuigen op de beursvloer, biedt letterlijk ruimte voor de presentatie van andere innovatieve producten, die anders in de schaduw van het nieuwste model trekker zouden blijven staan’, legt Stamsnijder uit. Als voorbeeld noemt hij een productpresentatie van een machine die biodiesel op bedrijfsniveau kan produceren.
Verder is er veel aandacht voor onderwerpen die gerelateerd zijn aan het toekomstgericht agrarisch ondernemen, zoals het beursthema ‘Bouwen aan de toekomst’ doet vermoeden. Dat is letterlijk te nemen met een stand over agrarisch bouwen en stalinrichting. Maar ook figuurlijk met onderwerpen als biobased economy.
Stamsnijder: ‘Om succesvol te blijven boeren is een goede toekomstvisie belangrijk. Ons doel is om met alle informatie, producten en diensten die op AgroExpo aanwezig zijn, de bezoeker te ondersteunen in zijn bouw aan de toekomst.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer