Ruiming kalveren furazolidon in volle gang

Het ruimen van de kalveren, die het verboden middel furazolidon kregen, is in volle gang. Vanochtend werden bedrijven in Barneveld en Uddel geruimd.

Ruiming+kalveren+furazolidon+in+volle+gang
© ps rosekalveren

De kalveren kregen het verboden middel furazolidon via een vervuilde veevoergrondstof, afkomstig van een bedrijf uit Lopik, wat vervolgens tot mengvoer is verwerkt.

De twee veehouders stapten naar het college van beroep, maar kregen daarbij nul op request. Een alternatief, een andere vorm van testen, zagen ze niet zitten.

Verscherpt toezicht

Hierdoor werd het verscherpt toezicht op deze bedrijven aangehouden. Ruiming was in hun ogen de enige optie om van dit verscherpte toezicht af te komen.

De advocaat van de getroffen boeren noemt de ruiming een ramp. Niet alleen vanwege het verlies van de veestapel, maar ook omdat de bedrijven mogelijk geen schadevergoeding voor deze ruiming krijgen.

Betrokkenheid

De leverancier van grondstoffen ontkent elke betrokkenheid. Mocht zijn bedrijf veroordeeld worden, dan is het maar de vraag of er voldoende geld is voor een schadevergoeding, meldt hij op Omroep Gelderland.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer