Integrale aanpak klauwgezondheid

Een integrale aanpak moet de veehouder helpen om de klauwgezondheid op een adequate manier te managen. Tot die conclusie kwamen leden van de Vereniging voor Rundveepedicure vrijdag tijdens de collega-dag.

Integrale+aanpak+klauwgezondheid
© Martien van Bostelen

Samen werken aan klauwgezondheid was het centrale thema van de dag. Tijdens workshops werd gezamenlijk gekeken hoe de klauwgezondheid kan worden gehandhaafd dan wel verbeterd.

Project Grip op Klauwen en het verbeterde Digiklauw programma zijn vernieuwende elementen om dit doel te bereiken.

Klauwverzorgen

Er was ook veel aandacht voor het klauwverzorgen. Meerdere leveranciers waren aanwezig met zeer moderne boxen, waarvan de uitvoering dusdanig is dat de nadruk ligt op het belang van veiligheid voor mens en dier.

Tevens was er ruim gelegenheid om kennis te nemen van de nodige gereedschappen en producten ter behandeling van klauwaandoeningen. De dag werd bijgewoond door een groot aantal rundveepedicures en toeleveringsbedrijven.

Taken aanpassen

Door de grote veranderingen in de melkveehouderij kijkt de vereniging of zij haar taken aan deze veranderingen moet aanpassen. Terugkerende vragen zijn: op welk moment kan ik het beste de klauwen verzorgen en welke producten zijn te gebruiken in het klauwontsmettingsbad?

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer