Boeren UK helpen elkaar bij overstroming

Veehouders in de overstroomde gebieden in Zuid-Engeland krijgen hulp bij het in veiligheid stellen van hun dieren. Collega-boeren uit drogere delen van het land steken de helpende hand toe.

Boeren+UK+helpen+elkaar+bij+overstroming
© Tutor

'We doen er alles aan om boeren te helpen met het weghalen van vee en verdelen van voer, zegt een lokale woordvoerder van de Engelse Boerenorganisatie NFU die de reddingsacties coördineert. 'Grote bedrijven met soms meer dan 500 koeien staan onder water. Duizenden balen met ruwvoer en stro zijn verloren gegaan.'

Boeren uit andere delen van Engeland sturen stro en ruwvoer naar hun collega's in de getroffen gebieden. Er is een apart telefoonnummer ingesteld waar boeren hun giften kunnen aangeven.

Waterhuishouding

'Overstromingen gebeuren wel vaker,' zegt vleesveehouderster Heather Venn. 'Probleem is dat het water niet meer weg wil. De waterhuishouding kan het niet aan en het land blijft wekenlang doorweekt.'

De oorzaak van de overstromingen ligt volgens de inwoners van de getroffen gebieden ij de lang verwaarloosde waterhuishouding. Daarbij kampen delen van Engeland en Wales met de hevigste regenval sinds 1910.

En het slechte weer is nog niet voorbij in Groot-Brittannië. Voor Wales en zuidwest Engeland weeralarmen afgegeven. Er wordt veel regen en wind verwacht.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer