Rustpunten platteland westelijk Utrecht

In het Groene Hart kunnen toeristen vanaf komend voorjaar tijdens fiets- en wandeltochten op het platteland even op adem komen bij diverse 'Rustpunten'.

Op 25 plekken in het buitengebied tussen Abcoude en Lopik kunnen recreanten bij woningen op het platteland rusten en thee of koffie met iets erbij nuttigen.

De rustpunten worden momenteel gerealiseerd door de Agrarische Natuurvereniging De Utrechtse Venen, initiatiefnemer van het project. Daarvoor ontvangt zij subsidie van Leader, het Europees Landschapsfonds voor plattelandsontwikkeling en van provincie Utrecht.

Pleisterplaats

Rustpunten liggen verder verwijderd van horeca-ondernemingen en voldoen aan de vraag naar laagdrempelige pleisterplaatsen voor de recreant.

De aanbieders van rustpunten zijn (meestal) boeren of particulieren in het buitengebied die trots zijn op hun bedrijf en de streek en dat graag willen delen met recreanten en toeristen.

Streekproducten

Het is gebaseerd op zelfbediening en voor elke consumptie wordt een kleine vergoeding gevraagd. Ook is er een oplaadpunt voor de elektrische fiets. Op sommige plekken worden streekproducten verkocht of is er een klein museum te bezichtigen.

Binnenkort worden de locaties op de website van groenehart .nl en rustpunt.nu vermeld.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer