Ruim 60 hectare nieuw glas in Zuidplas

De Zuidplaspolder krijgt 60 hectare glastuinbouw en gerelateerde bedrijven. Wethouder Rinus Bosman en directeur Hans Grootscholten van Ondernemen A12-A20 ondertekenen woensdag de overeenkomst over de ontwikkeling van Knibbelweg-Oost tot een duurzame locatie.

Ruim+60+hectare+nieuw+glas+in+Zuidplas
© Gemeente Zuidplas

Knibbelweg-Oost vormt samen met de woningbouw in Zevenhuizen-Zuid en Moerkapelle-Oost een van de prioriteitsprojecten voor gemeente Zuidplas in het kader van de ontwikkeling van de Zuidplaspolder.

De locatie Knibbelweg-Oost, gelegen tussen de Knibbelweg, Noordelijke Dwarsweg, N219 en 4e tocht, omvat 31 hectare glastuinbouw, 31 hectare bedrijven, 5 hectare lintbebouwing en 11 hectare groen/water/infrastructuur. In totaal gaat het om 78 hectare.

Duurzaam

Gemeente en ontwikkelcombinatie Ondernemen A12-A20 hebben afgesproken dat het gebied duurzaam moet worden ingericht, onder voorwaarde dat deze ambities technisch én economisch haalbaar zijn. Te denken valt aan duurzame vormen van energiegebruik, waaronder zonne-energie, aardwarmte, warmte- en koudeopslag.

Ook wordt in overleg met hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard gekeken naar de mogelijkheden voor hergebruik van water. Er komt een apart net voor CO2. Tenslotte worden duurzame materialen gebruikt.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer