'Plan nieuwe natuur Flevoland niet concreet'

Het plan van aanpak voor nieuwe natuur is niet duidelijk over wat voor soort natuur er in Flevoland moet komen. Er mist een duidelijke visie, vindt Jan-Eric Geersing (ChristenUnie).

'Er is een meetlat uitgewerkt om projectideëen te beoordelen, maar er is niet bepaald waar we heen willen met natuur', zei Geersing gisteren bij de bespreking door Provinciale Staten (PS) van het plan van aanpak voor nieuwe natuur in Flevoland.

In het plan is omschreven dat iedereen in Flevoland de kans krijgt om projectideëen voor nieuwe natuur aan te dragen. Deze plannen worden op verschillende punten langs een meetlat gelegd en krijgen een score. De meetlat is opgesteld door Staatsbosbeheer, Flevo-Landschap en de provincie.

Planbureau

Volgens gedeputeerde Jan Nico Appelman is de meetlatuitwerking 'de neerslag van 'waar willen wij heen met de natuur?' Voor Appelman zit dat voldoende in de meetlat, maar hij stond open voor de suggestie van verschillende fracties om het Planbureau voor de Leefomgeving te betrekken bij de beoordeling van de projectideëen.

Op 16 oktober neemt Provinciale Staten een besluit over het Plan van aanpak voor het programma Nieuwe natuur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer