Wim en Max als karkas terug in Tostifabriek

De varkens Wim en Max die sinds april rondscharrelden bij de Tostifabriek bij de Van Gendthallen in Amsterdam en gisteren werden geslacht, zijn terug in Amsterdam.

Wim+en+Max+als+karkas+terug+in+Tostifabriek
© De Tostifabriek

De varkens, afkomstig van biologische varkenshouders Andries en Janny van den Bogert uit Hedel, maken deel uit van het project van jonge kunstenaars die burgers willen laten zien wat er allemaal aan vooraf gaat voordat een tosti op het bord belandt.

Behalve de twee varkens (ham) en drie koeien (kaas) zijn er bij de Tostifabriek een graanveld (brood) en een veld met tomatenplanten (ketchup) aangelegd.

Slachtbraderie

Vandaag keerden Wim en Max terug om door een slager uitgebeend te worden. Zondag wordt het vlees dat niet voor de tosti’s gebruikt kan worden, opgegeten tijdens een slachtbraderie. Deze is van 13.00 uur tot 18.00 uur. Op 14 september worden de tosti’s gepresenteerd. Deze kosten dan 25 euro per stuk.

Bedenker van de Tostifabriek, Sascha Landshoff vindt het 'jammer maar noodzakelijk' dat de dieren uiteindelijk op de slachtbank belandden.

Lees meer hierover deze zaterdag, in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer