Opnieuw boetes voor aspergeteelster

Aspergeteelster José Janssen uit Someren heeft opnieuw een zaak bij de Raad van State verloren, waardoor ze definitief boetes moet betalen. Deze keer omdat ze in 2010 illegaal zeven Roemenen te werk heeft gesteld.

De Raad van State heeft vandaag beslist dat de vrouw 28.000 euro en 4.000 euro moet betalen. In juni besloot de raad al dat de vrouw niet onder een boete van 92.000 euro uitkwam. Die is opgelegd voor het illegaal laten werken van 23 Roemenen in 2009.

Janssen heeft in diverse zaken in totaal ruim 1 miljoen euro aan boetes gekregen omdat ze tussen 2006 en 2011 diverse arbeidswetten overtrad. Ze kreeg ook drie jaar cel voor uitbuiting van Poolse, Roemeense en Portugese arbeiders. Die moesten zeven dagen per week tien tot veertien uur per dag werken voor een salaris onder het minimumloon.

Niets meer

In april bepaalde de rechtbank in Den Bosch dat Janssen een deel van de boetes van de Arbeidsinspectie - ruim 3 ton - niet hoeft te betalen omdat ze niets meer heeft.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is hiertegen in beroep gegaan bij de Raad van State, die deze zaak op 10 september behandelt, samen met een kwestie over slechte arbeidsomstandigheden op het bedrijf van Janssen..

Eigen schuld

Volgens de Raad van State heeft Janssen het aan zichzelf te danken dat haar financiële situatie zo slecht is. Ze heeft geen geld omdat ze de afgelopen jaren voor allerlei overtredingen boetes heeft gekregen.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer