Bypass voor trekkers Schoonebeek

Boeren uit Schoonebeek en Coevorden met land over de grens in Duitsland kunnen binnenkort weer gebruikmaken van alle twee de bruggen over het Schoonebekerdiep. Voor landbouwverkeer komt er bij één een bypass.

De brug was aan de Duitse kant vanaf april opeens met een hekwerk afgesloten. Gemeente Emlichheim wilde zwaar verkeer weren na renovatie van het lokale wegennet.

De drastische ingreep betekende dat landbouwers met grond aan de Duitse kant vaak tot 15 kilometer moesten omrijden om via de andere brug bij hun land te kunnen komen. Het hekwerk was overigens geen lang leven beschoren. Daarop werden betonblokken geplaatst als barrière.

Protest

LTO Noord Schoonebeek heeft geprotesteerd tegen de eenzijdige afsluiting. In een overleg met de gemeente en het waterschap is afgelopen maandag een regeling getroffen.

De betonnen afzetting wordt nu deels verwijderd, zodat direct naast de weg ruimte ontstaat om een trekker met aanhanger te kunnen laten passeren. Grotere landbouwvoertuigen, zoals zelfrijdende rooiers of injecteurs, kunnen er niet langs.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer