
Pluk Betuwse kersen gestart
De pluk van de Betuwse kersen is gestart. Door het koude voorjaar zijn de kersentelers in de Betuwe twee weken later dan normaal gestart met de pluk.
Op dit moment plukken de kersentelers het ras Burlat. Dit is het vroegst rijpende hoofdras. Burlat is een goed smakende, sappige en ietwat zachte kers.
In de meeste kersenkramen in de boomgaarden met Betuwse kersen zijn de kersentelers afgelopen weekend gestart met de verkoop van de eerste kersen van dit ras.
Voldoende rijp
Een enkele teler kon al een week geleden rijpe kersen plukken en verkopen. Een aantal andere telers moet nog een paar dagen wachten met de pluk totdat de kersen voldoende rijp en lekker zijn.
De pluk van de kersen duurt naar verwachting tot half augustus. De meeste kersentelers telen tussen de vijf en tien verschillende rassen die elkaar in rijptijd opvolgen. Ongeveer iedere week verkopen de kersentelers een ander ras Betuwse kersen.
Plattegrond
Op de website staat een plattegrond met de boomgaarden waar Betuwse kersen te koop zijn.
Lees ook
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners


Meest gelezen
Nieuwste vacatures
Bedrijfsleider Vertify
Vertify - Zwaagdijk
Projectleider Duurzame Veehouderij
Wij.land - Abcoude
Onderzoeker/docent Agrarisch Bodem- en Waterbeheer
Aeres Hogeschool - Dronten
Financieel / bedrijfseconomisch medewerkers land- en tuinbouw
Wageningen University & Research - Wageningen
Voorzitter ZuivelNL
Gasseling Search - Den Haag