Kabinet: minder ambtsdragers bij provincies

Het aantal provinciale statenleden en gedeputeerden wordt met een kwart verminderd. Dat staat in het wetsvoorstel tot wijziging van de Provinciewet.

De ministerraad stemde daarmee in op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in. In de toekomst zullen er minimaal twee en maximaal vijf gedeputeerden zijn, waar dat er nu minimaal drie en maximaal zeven zijn.

In het wetsvoorstel staat ook dat na de fusie van de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland, een extra inwonersklasse wordt toegevoegd die het aantal statenleden van de nieuwe provincie regelt.

Verkiezingen

Met dit wetsvoorstel geeft het kabinet invulling aan het voornemen in het regeerakkoord om het aantal statenleden met 25 procent te verminderen met ingang van de provinciale statenverkiezingen in 2015.

De ministerraad heeft ermee ingestemd het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State te zenden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer