LTO+Flevoland%3A+zorg+over+superprovincie
© Studio Kastermans

LTO Flevoland: zorg over superprovincie

LTO Noord Flevoland-voorzitter Arnold Michielsen uitte gisteravond zijn zorgen over de agrarische belangen als Flevoland opgaat in een provincie samen met de stedelijke provincies Utrecht en Noord-Holland.

Michielsen trok aan de bel tijdens een bijeenkomst met minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. Het opschalen van de provincies kan volgens de LTO-voorman betekenen dat er meer menskracht en middelen ter beschikking komen voor het landelijk gebied.

'Maar het is de vraag of dit ook gaat gebeuren, of het daarvoor gebruikt gaat worden of dat het accent op stedelijke ontwikkeling gaat liggen.'

Positie agrarische sector

Michielsen zette in een bijeenkomst met gemeenten uit Oostelijk en Zuidelijk Flevoland en maatschappelijke organisaties de positie van de agrarische sector neer.

'Flevoland kent een agrarische productiewaarde van 1,2 miljard euro en een bruto toegevoegde waarde van 400 miljoen euro. Het is een op en top agrarische provincie, dat een succesverhaal is geworden door een optimale verkaveling en waterhuishouding.'

Korte lijnen

Michielsen roemde de korte lijnen met de provinciale overheid. 'In geval van innovaties kunnen we snel schakelen met de provinciale overheid als er sprake zou zijn van belemmeringen in wet- en regelgeving.'

LTO Noord Flevoland kreeg van een ambtenaar van Plasterk de uitnodiging om binnenkort van gedachten te wisselen over de positie van de agrarische sector als de drie provincies opgaan in een superprovincie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  10° / 0°
  10 %
 • Zondag
  10° / 0°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
Meer weer