GS: Schagen pas bestemmingsplan aan

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland tikken de nieuwe gemeente Schagen (fusie tussen Schagen, Zijpe en Harenkarspel) op de vingers over delen van het bestemmingsplan voor het buitengebied bij Harenkarspel.

De provincie stelt dat op een aantal punten het bestemmingsplan van gemeente Schagen strijdig is met het provinciaal beleid. Dat is vastgelegd in de Structuurvisie Noord-Holland 2040.

De Structuurvisie verbiedt niet-agrarische bedrijven om in het landelijk gebied uit te breiden buiten het vastgestelde bouwvlak. Het bestemmingsplan van de gemeente stelt het bouwvlak gelijk met het gehele perceel.

Bebouwing landelijk gebied

Dat kan leiden tot een sterke toename van de bebouwing in het landelijk gebied. Deze uitbreiding is alleen toegestaan als nut en noodzaak zijn aangetoond en als aangetoond is dat wordt voldaan aan de eisen van de ruimtelijke kwaliteit.

Verder maakt het bestemmingsplan kassen van maximaal 4.000 vierkante meter mogelijk. In de provinciale Structuurvisie is echter maximaal 2.000 vierkante meter toegestaan.

Windturbines

Verder stelt de gemeente dat plaatsing van windturbines met een ashoogte van 85 meter mogelijk, mits het aantal turbines afneemt. Het betreft acht molens met een masthoogte van ongeveer 55 meter langs de N245.

Volgens de Structuurvisie van de provincie is het opschalen van windturbines alleen mogelijk als in het bestemmingsplan regels worden opgenomen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer