Logistiek Boskoop kan efficiënter

Om het aantal transportbewegingen in Boskoop te verlagen, moet de beladingsgraad van het transport van boomkwekerijproducten omhoog.

Een oplossing daarvoor zou het bundelen van leveringen voor meerdere afnemers zijn. Nu laten afnemers ieder voor zich hun bomen en planten afhalen door verschillende transporteurs.

Die conclusie werd deze week getrokken tijdens het kwekerscafé in Boskoop. Het thema agro-logistiek stond centraal tijdens deze bijeenkomst die werd georganiseerd door de studieclub Regio Boskoop en Kennis & Innovatie Impuls.

Centrum

Collectioneren vergt wel meer organisatie voor de afnemer en leverancier. Een logistiek centrum kan daarbij helpen, zoals het Logistiek Centrum Boskoop, ten westen van Boskoop.

Ook voor oostelijk Boskoop is zo’n centrum wenselijk, vonden veel aanwezigen tijdens de studieclubavond. Dat zou veel verkeer schelen dat nu nog dwars door het centrum van Boskoop moet.

Succesfactor

Tijdens de thema-avond werd vastgesteld dat goede logistiek een succesfactor is voor de greenport Regio Boskoop. De vijftig aanwezigen kregen een filmpje te zien over de huidige situatie in het boomkwekerijgebied.

Daaruit bleek dat weinig boomkwekerijen alles zelf transporteren. Meestal is er sprake van een mengvorm van eigen en uitbesteed transport.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer