Kou uit lucht tussen LLTB en gemeente Horst

LLTB en gemeente Horst spreken weer over de totstandkoming van de Structuurvisie Horst. 'Misinterpretatie leek heel even roet in het eten te gooien', geeft Edwin Michiels namens de LLTB aan.

Samen met wethouder Leon Litjens van gemeente Horst trok de voorzitter van LLTB-afdeling Horst-Venlo de structuurvisie weer los.

'Het is voor een ondernemer wat waard op het moment dat hij plannen maakt, van meet af aan kan in schatten wat wel, wat niet kan en wat de te verwachten kosten zullen zijn. Daarin kan de structuurvisie uitkomst bieden', stelt Michiels.

Transparant

'Wat wij met de structuurvisie willen, is de afwegingen van de gemeente, wanneer een ondernemer naar ons toe komt met een iets dat niet in het bestemmingsplan staat, zo transparant mogelijk te maken', vult Litjens de afdelingsvoorzitter aan.

'Zit een ondernemer op een plek waar bedrijfsontwikkeling moeilijker is, dan moeten wij als gemeente duidelijk kunnen aangeven waar dat mee te maken zou kunnen hebben.'

Sessies

De sessies tussen beide bestuurders van de afgelopen tijd leidden volgens beide tot meer duidelijkheid en begrip. 'Hoewel er punten zijn waar we van mening over blijven verschillen, maar dat is niet erg', stelt Michiels.

Het gaat er om dat de stukken uit de structuurvisie door beide partijen nogmaals tegen het licht zijn en worden gehouden. 'Met het doel om verdere miscommunicatie te voorkomen', benadrukt de LLTB'er.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer