Dijksma: serieuze afweging Boetelerveld

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft er vertrouwen in dat provincie Overijssel de opties om de doelen van Natura 2000-gebied Boetelerveld te halen serieus beoordeelt. Dat blijkt uit de beantwoording van de Kamervragen door Dijksma.

SGP en VVD stelden in november Kamervragen over de mogelijkheden van het halen van de doelen van Natura 2000-gebied Boetelerveld bij Heeten. Dit was onder andere naar aanleiding van een artikel in Nieuwe Oogst.

Overijssel wil bufferzones rond Natura 2000-gebieden leggen om te borgen dat de natuurdoelen worden gehaald. Dit heeft onder andere gevolgen voor het waterpeil.

Bij het Boetelerveld gaat het om het omzetten van ruim 130 hectare landbouwgrond naar bufferzone.

Aan de oostzijde van het gebied mag gedeeltelijk niet worden bemest. Het raakt onder andere de huiskavels van melkveebedrijven.

Alternatief

Waterschap Groot Salland werkte een alternatief uit voor het Boetelerveld dat past binnen de PAS. Het alternatief bestaat uit twee delen, waterkwantiteit en waterkwaliteit.

Bij kwantiteit gaat het om maatregelen om het waterpeil te verhogen. Bij de verbetering van de waterkwaliteit gaat het om welke stoffen er in het water zitten en of dit te veel is.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer