Bollenbeurs slaat vleugels uit

De 63ste mechanisatietentoonstelling Lisse vindt komende week plaats op een nieuwe locatie, de Haarlemmermeer Expo in Vijfhuizen.

Met de verhuizing kiest de organiserende Stichting Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek (SMTB) ervoor om na 62 edities de Bollenstreek te verlaten in ruil voor een locatie die beter bereikbaar is voor bollenkwekers uit andere regio’s.

‘Voor kwekers uit andere delen van het land is het nu een stuk dichterbij, net als voor buitenlandse bezoekers die vanaf Schiphol komen’, vertelt organisator Hennie Groothedde.

Honderd stands

Bezoekers kunnen van 8 tot en met 10 januari in Vijfhuizen genieten van honderd stands met een gevarieerd aanbod van landbouwvoertuigen, plant-, rooi-, en sorteermachines, ontsmettingskasten, spoel- en dompelbaden, verpakkingen en computers.

Daarnaast kunnen kwekers en hun medewerkers terecht bij de spuitlicentiekeuringen. Net als het vorige jaar zijn er ook weer een marktbroeishow en een tulpenkeuring, waarmee de organisatoren niet alleen kwekers, maar ook hun gezin en medewerkers naar de beurs willen trekken.

Dag korter

De beurs is een dag ingekort, maar de openingstijden zijn verlengd naar 21.30 uur. Op dinsdag wordt de beurs op ludieke wijze geopend, ook presenteert de SMTB dan haar nieuwe logo.

? Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Weer

 • Zondag
  30° / 14°
  10 %
 • Maandag
  30° / 15°
  20 %
 • Dinsdag
  30° / 16°
  30 %
Meer weer