Nieuw toezicht vruchtensapproducenten

Bij vijf Nederlandse vruchtensapproducenten wordt op een nieuwe manier toezicht gehouden op de kwaliteit en veiligheid van de gebruikte grondstoffen. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Uit NVWA-controles blijkt dat het zelfregulerende controlesysteem DQCS goed werkt. Daarom kan de autoriteit haar fysieke controles bij de bij DQCS aangesloten bedrijven tot een minimum beperken.

DQCS is opgezet door partijen uit de vruchtensappenbranche om de waken over de kwaliteit en veiligheid van vruchtensappen op de Nederlandse markt.

Analyseren en controleren

Onder meer door analyseren en controleren van vruchtensappen, die te koop zijn op de Nederlandse markt, wil de vruchtensappenbranche de kwaliteit van producten waarborgen en waar nodig verbeteren.

De afspraken in het convenant gaan gelden voor de 5 Nederlandse bedrijven die nu bij DQCS zijn aangesloten: WILD Juice, FrieslandCampina, Hero, Refresco en H&S Group (H&S Coldstores).

Sapfabrikanten

Andere Nederlandse sapfabrikanten kunnen zich bij de vereniging aanmelden om ook gebruik te maken van het controlesysteem.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer