HarvestaGG wil naar Lelystad

Harvesta GreenGoods (GG) wil een biovergister gaan bouwen in de buurt van Lelystad Airport. Oorspronkelijk was het plan om de eerste vergistinginstallatie van HarvestaGG nabij Swifterbant te bouwen.

HarvestaGG schrijft in haar nieuwsbrief dat het proces in de gemeenteraad van Dronten de nodige vertraging en teleurstelling opleverde.

De gemeenteraad besloot in september om intern te overleggen of de komst van een vergistinginstallatie op 400 meter van de dorpskern wel wenselijk is.

Weinig vertrouwen

'Wij vinden de locatie aan de Beverweg te Swifterbant nog steeds een geschikte locatie, maar hebben gezien de huidige opstelling van een aantal partijen in de gemeenteraad weinig vertrouwen in een vlotte procedure', schrijf HarvestaGG in haar nieuwsbrief.

'Deze vertraging leidde ertoe dat we in 2013 niet kunnen produceren.'

Vertraging

'Naast een deuk in het vertrouwen in plaatselijk politiek, kost deze vertraging ook veel geld. Vanwege deze situatie hebben we inmiddels, in overleg met de Schipholgroup, een locatie in beeld in de omgeving van Lelystad Airport.'

HarvestaGG wil binnen tien jaar uitgroeien naar een productie van circa 250 á 350 miljoen kuub groen gas. De energie moet ontstaan uit de vergisting van biomassa uit grondstoffen zoals (natuur)gras, gewasresten en gewasbijproducten.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer