Nederlands lamsvlees meest smakelijk

Nederlands lamsvlees wordt smakelijker ervaren door consumenten dan lamsvlees uit het buitenland. Dat blijkt volgens Nico Verduin uit een sterkte/zwakte-analyse uitgevoerd binnen project lamsvlees door LTO-vakgroep Schapenhouderij.

Voorzitter Verduin denkt dat Nederlands lamsvlees hoger wordt gewaardeerd, omdat het verser is. Dat meldde hij gisterenavond op de eerste bijeenkomst voor schapenhouders in De Meern.

Vleesstructuur

‘En doordat het gras bij ons gemiddeld gezien beter is dan wat schapen en lammeren in het buitenland krijgen, is de vleesstructuur waarschijnlijk ook beter’, geeft Verduin aan.

LTO onderzoekt de kansen voor lamsvlees om schapenhouders te faciliteren het product nog beter in de markt te zetten. ‘Beter inspelen op marktkansen is een van onze speerpunten als vakgroep’, verklaart de vakgroepvoorzitter.

Mager vlees

‘Kansen voor lamsvlees zijn er zeker, want het is gezond omdat het mager vlees is en het past goed in de trend ‘eten van dichtbij', weet Verduin.

Hij stelt dat opmerkelijk genoeg ouderen lamsvlees vaak met armoede associëren, dit vanuit de link met de oorlog. Terwijl jongeren lamsvlees veelal waarderen, maar het als een duur product inschatten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer