Europa kiest voor andere biobrandstof

De Europese Commissie wil de bijmengnorm van biobrandstoffen verlagen om de ontwikkeling van alternatieve - tweede generatie - biobrandstoffen te stimuleren.

Onder de tweede generatie biobrandstoffen verstaat de commissie brandstoffen afkomstig uit afval of stro. Deze stoten minder broeikasgassen uit dan fossiele brandstoffen en gaan niet ten koste van de wereldwijde voedselproductie, zo redeneert de commissie.

Volgens de commissie blijkt dat de productie van biobrandstoffen voor indirecte veranderingen in landgebruik zorgt. Het leidt ertoe dat de productie van levensmiddelen of diervoeders wordt verplaatst naar niet-landbouwgrond, zoals bossen en dat brengt ook weer milieuschade met zich mee.

Steun

De commissie vindt dat biobrandstoffen in de periode na 2020 nog slechts financiële steun mogen krijgen als zij resulteren in een aanzienlijke vermindering van de broeikasgasuitstoot en niet worden geproduceerd op basis van voedsel- of voedergewassen.

Over het voorstel van de Europese Commissie werd al enige weken gespeculeerd. Nu het officieel is ingediend, moet het nog door het Europees Parlement worden goedgekeurd. Het kan daardoor één tot anderhalf jaar duren voor de nieuwe wetgeving er is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer