Aftrap werkgroep Krulstaart

Op initiatief van LTO Nederland en de Dierenbescherming is werkgroep Krulstaart gestart. Die buigt zich over problemen met bijterij in de varkenshouderij. Begin 2013 worden de eerste adviezen van de werkgroep verwacht.

Aftrap+werkgroep+Krulstaart
©

De werkgroep bestaat uit diverse betrokkenen uit de varkensvleesketen. Namens LTO zitten varkenshouder Marc Tijssen en beleidssecretaris Henk Hermans in de werkgroep.

Andere vertegenwoordigers uit de varkensvleesketen zijn de Dierenbescherming, dierenartsen, fokkerij, slachterij, diervoederindustrie en overheid.

Duurzaam

In 2023 moet de varkenshouderij volledig duurzaam zijn. Staarten couperen past daar niet bij. De inzet van Krulstaart moet bijdragen aan het houden van varkens zonder ingrepen.

Bijterij is een complex probleem en van veel factoren afhankelijk (zie ook Vakbijlage Veehouderij van Nieuwe Oogst van 6 oktober). Ondanks veel onderzoek afgelopen jaren is het nog niet gelukt om bijtproblemen te voorkomen.

Complex

De werkgroep gaat komend najaar in enkele sessies de belangrijkste onderwerpen uitdiepen die van invloed kunnen zijn op bijterij. Op de agenda staan fokkerij, gezondheid, voeding, huisvesting, klimaat en afleiding.

Begin 2013 komt Krulstaart met een gezamenlijke visie en strategie om de oornecrose en staartbijten in de varkenshouderij te voorkomen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer