Aequor: groene doorstroom VMBO laag

Vanuit het groene vmbo stroomt 29% van de leerlingen door naar het groene mbo. Dat is beduidend lager dan bij andere sectoren, meldt het kenniscentrum voor voedsel, natuur & leefomgeving Aequor.

Binnen het groene onderwijs stroomt 30-40% minder gediplomeerden sectoraal door naar het mbo dan bij de sectoren economie, techniek en zorg & welzijn.

Van de vmbo-scholen die verbonden zijn aan een AOC stroomt uiteindelijk 27% door naar het mbo. Bij vmbo-scholen, die behoren tot een brede scholengemeenschap, is dit percentage beduidend hoger: 47%.

Speerpunt

Binnen het groene onderwijs is dit voor de komende jaren een speerpunt. De AOC Raad wil dat de interne doorstroom in 2016 op 40% ligt.

Groene vmbo'ers vormen 44% van de totale vmbo-instroom van de mbo-opleidingen in de landbouw. Het grootste deel van de vmbo-instromers kiest voor een niveau 4 opleiding (43%) en een kwalificatie in de sector Dier (48%).

Sector Dier

Opvallend is volgens het kenniscentrum dat 70% van de instromers uit een vmbo-opleiding zorg & welzijn kiest voor een opleiding in de sector Dier.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer