Nominaties Liegebeesten 2012

Geitenmelkverwerker Kabrita en Iglo zijn 2 van de 7 kandidaten die door Wakker Dier dit jaar zijn genomineerd voor 'Liegebeest 2012'.

Liegebeest is volgens Wakker Dier de 'prijs' voor het meest misleidende product, uiting of reclame als het gaat om dierenwelzijn. Bedrijven worden onder meer gewogen op het gebied van weidegang, duurzaamheid, kwaliteit en leefomstandigheden.

Naast Kabrita en de diepvriesspecialist maken ook de bitterballen van topchef Herman den Blijker kans op de titel. 'De ingrediënten komen van dieren die hun hele leven in dichte stallen met hun eigen poep doorbrachten', stelt de dierenwelzijnsorganisatie.

Verbetering

Na 3 verkiezingen is er wel verbetering zichtbaar, benadrukt Wakker Dier. Nergens trof de belangenbehartiger meer plaatjes van kippen in de wei op scharreldozen aan.

Verder werd het woord 'diervriendelijk' niet meer gevonden op 'gangbare' producten. En op producten met slechts 1 Beter Leven ster van de Dierenbescherming beperken leveranciers zich tot het woord 'diervriendelijker'.

Foie gras

CDA-kamerlid Ger Koopmans nam vorig jaar de www.wakkerdier.nl/liegebeestLiegebeest-trofee in ontvangst vanwege onder meer de uitspraak 'foie gras is verantwoord geproduceerd'.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer