Regio Boskoop: vasthouden aan ambitie

Al komt de Floriade 2022 niet in Holland Central, de regio tussen Zoetermeer, Lansingerland en Boskoop houdt vast aan haar ambitie. Dat meldt de organisatie van de Zuid-Hollandse verliezende kandidaat.

De Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) maakte vandaag bekend dat Almere de Floriade 2022 mag organiseren. Het afvallen van Holland Central is een grote tegenvaller voor de Zuid-Hollandse kandidaat:

'De Floriade-gedachte die publieke en private partijen in deze regio heeft samengebracht, pakt echter niemand ons meer af', reageerde Coos Rijsdijk, burgemeester van Boskoop en voortrekker van de Zuid-Hollandse kandidatuur.

Kloppend hart

Samen met private partijen wil de regio versneld een aantal regionale projecten realiseren ter versterking van de tuinbouwsector en een prettiger woon-, leef- en werkklimaat.

'We hebben ons vol overtuiging kandidaat gesteld voor de Floriade 2022. We feliciteren de winnaar en wensen hun veel succes met de organisatie. De regio Holland Central blijft het kloppend hart van de Nederlandse Greenports.

Gebiedsontwikkeling

Het idee om de Floriade in Zuid-Holland te organiseren komt voort uit plannen voor gebiedsontwikkeling die de Greenports Regio Boskoop en Westland-Oostland, en ook de Mainports hebben gemaakt tot aan 2040. Zo’n 40 projecten uit deze plannen zijn gebundeld in een ruimtelijk-economische agenda.

De Floriade had een aanjager kunnen zijn om bestaande tekorten voor de uitvoering van projecten te dichten en ze 20 jaar eerder te realiseren. Coos Rijsdijk: 'De Floriade is nu als stip op de horizon verdwenen, maar ik ben overtuigd dat we de samenwerking die hier is ontstaan kunnen voortzetten.

A-merken

De kandidatuur van Holland Central werd ondersteund door een groep A-merken. Deze partijen blijven zich inspannen om het gebied tussen Zoetermeer, Lansingerland en Boskoop op de kaart te zetten als ondernemende, groene economische top-regio met een vitale balans tussen wonen, werken en recreëren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer